Външният министър Касулидис участва в работата на Съвета по външни работи на ЕС в Люксембург

Министърът на външните работи Йоанис Касулидис  участва в работата на заседание на Съвета по външни работи (FAC) на ЕС, което се проведе днес в Люксембург. В дневния ред на заседанието на Съвета е енергийната дипломация в контекста на политиката на ЕС в областта на енергетиката на Съюза и стратегията на ЕС за азиатските въпроси, с особен акцент върху укрепването на връзките с Китай и Асоциацията на народите от Югоизточна Азия (АСЕАН). Министрите обсъдиха последните събития в Бившата югославска република Македония и ролята на ЕС.

След това, на работен обяд министрите на външните работи с генералния секретар на ООН г-н Бан Ки-мун, обсъдиха сътрудничеството между ЕС и ООН в областта на управлението на кризи и справяне с международните предизвикателства. Също така имаше размяна на мнения в навечерието на предстоящите важни конференции на ООН.

Г-н Касулидис подписа с латвийския си колега Споразумението между Република Кипър и Република Латвия за взаимна защита на класифицираната информация. Настоящото споразумение ще позволи по-нататъшното сътрудничество между двете страни в области, които се нуждаят от сигурен обмен на информация като отбраната и сигурността, както и сключването на други споразумения в области като икономика и промишленост.bileti-444

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*