Втори ред защитна ограда в приемния център в Пурнара

Министерството на вътрешните работи в сряда обяви завършването на строителството на втора допълнителна периметърна ограда около приемния център Пурнара в Кокинотримитиа.

Новопоставената ограда на приемния център има за цел да осигури по-добър контрол върху движението врайона на лагера.

„Тази мярка беше приложена, за да защити както самите жители, така и безопасността и благосъстоянието на по-широката общност“, се казва в изявление, публикувано от вътрешното министерство.

„С укрепването на оградата се полагат усилия за предотвратяване и възпрепятстване на излизането и движението на мигранти към Кокинотримитиа или други райони.“

Мигрантите, настанени в Пурнара, който служи като първи приемен център за хора, влизащи нелегално в Кипър, нямат право да напускат съоръжението, докато не бъдат завършени необходимите официални процедури за регистрация.

Процедурите включват идентификация на лица, обработка на молби за убежище, както и проверка на миналото и медицински проверки. Мигрантите, пристигащи в Пурнара, също биват информирани за правата и задълженията си в страната.

В момента броят на мигрантите, настанени в центъра, е значително по-малък в сравнение със същия период на миналата година. По-конкретно във вторник в Пурнара имаше 692-ма, в сравнение с 1698 миналата година.

Молбите за убежище, подадени между март и август 2022 г., възлизат на 11 961, за разлика от 5 866, подадени през същия период на 2023 г.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*