Все още се приемат заявления за гарантиран минимален доход

В пощенските клонове на Кипър все още се приемат заявления от кандидати за гарантиран минимален доход.

Варианти на анкетата има в 54-те пощенски станции в цялата Кипър, на интернет страницата на Министерството на труда (www.mlsi.gov.cy) и на сайта на пощите (www.cypruspost.gov.cy). В компетентността на пощенските работници е попълването на формулярите в съответствие с основните правила и изисквания.

Желаещите държавни помощи трябва да представят своите заявления в институциите за социално осигуряване по местоживеене – предадени лично или изпратени по пощата. За всякакви въпроси или пояснения по отношение на критериите за придобиване на право може да получите консулт на тел. 22 460460 от 07:30 ч. до 19:30 от понеделник до събота.

Исканията трябва да бъдат подадени до социалните служби в рамките на 30 дни от датата на публикуване на съобщението за старта на кампанията в Държавен вестник ( публикува се на11 юли), и в рамките на 60 дни – за други кандидати и тези, които получават ниски доходи или пенсии.

Кандидатите от двете групи трябва да попълнят въпросника, като предоставят цялата необходима информация, включително във връзка с движимо и недвижимо имущество.

Министърът на труда г-жа Зета Емилианиду изтъкна в телевизионно интервю, че гражданите с депозити от над 5000 евро (плюс 1000 евро за всяко зависимо лице от семейството), или недвижимо имущество, чиято стойност надхвърля 200 хиляди евро за семейството и 150 000 евро за един човек, няма да могат да  кандидатстват за субсидията.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*