Венета Райновска с втора фотографска изложба в Полис на 24 май

Втора фотографска изложба ще представи фотографката Венета Райновска в гр. Полис Хрисохус. Този път ще е съвместно с английския фотограф Крис Тейлър – майстор на пейзажната фотогрфия.

Изложбата е под наслов Two view of Cyprus и е съвместен проект на двамата фотографи с различни тематични снимки. Крис ще покаже красиви изгледи от кипърската природа, морски залези и изгреви, водопади и реки, а нашето момиче ще изложи фотографии от съжителството с нейната котка Рори.

 

“Аурора е най-добрата ми приятелка в Кипър” – както често обича да се шегува Вени. “Идеята за изложбата дойде спонтанно след предложение от собственичката на Арт магазин “The arches” в центъра на Полис, а тъй като Рори е неотлъчно с мен, почти от самото начало на моето пребиваване в Кипър, стана неделима част от ежедневието ми. Заедно преживяваме всякакви емоции, които ме вълнуват, до мен е в щастливи и лоши моменти. Както и аз съм до нея в нейните моменти, като например двете й раждания, желанията й за пакости и приключения. Преди да срещна Аурора, и специално в България, никога не се бях интересувала от котки, но след нашата среща, съжителство и опознаване, котките се оказаха един много интересен свят. Искам тази изложба да бъде и послание за грижа към животните като цяло, да се научим да ги ценим, уважаваме и обичаме.

Всеки, който има желание и възможност, е добре дошъл на 24 май от 18.00ч. в арт магазин “The arches” в гр. Полис Хрисохус.

Изложбата е посветена на 24 май, денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Всички са поканени!“

 

Коя е Венета Райновска?

Фотоапаратът й стреля приглушено. Лек пукот и блендата на обектива пропуска светлините на улици, отблясъците на важни събития, възходи и залези не само на слънцето. Като фоторепортер Венета Райновска твърде често е била само на един поглед разстояние от четирима президенти, петима премиери, знайни и незнайни депутати и още повече обикновени хора, с които делникът и професията я сблъскват.

Извън Страната на розите и киселото мляко, обожава да снима морето и неговите старци, чуждото небе и непознатите земи. Заедно с камерата си е приключенствала къде ли не – пила е пейот по време на ацтекския ритуал „темаскал” в Мексико, лутала се е из прашните улички на Ямайка, разтваряла е ветрило в Андалусия. Кадрите й често водят независим от нея живот, защото пътуват на изложби по света и печелят награди… .

Преди три и половина години Вени смъкна от гърба си раницата на фоторепортера и хвърли котва в Кипър. За свой пристан избра градчето Полис. На острова на Афродита, давайки си творческа почивка, денят й минава на рецепцията на хотел, но отново с фотоапарат под ръка. Обича предизвикателствата, появи ли се сюжет, Райновска го улавя със същата хищна бързина, с която пантерата сграбчва плячката си. Не се ли появи, Вени сама ще предизвика събитията…

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*