Важно: Министърът на транспорта удвоява глобата от 300 евро за преминаване на червено

Министърът на транспорта Алексис Вафеадес удвои в сряда налагането на глоби от 300 евро за тези, които преминават на червено.

Говорейки пред вестник Phileleftheros , той каза, че „няма въпрос за промяна на глобата“.

Той добави, че полицията е била „твърдо против“ на идеята за намаляване на глобата за преминаване на червен светофар, но е била отворена за намаляване на глобата, плащана от хора, които неволно пресичат бялата линия, докато спират на кръстовище.

Глобата за пресичане на линията е 25 евро.

Той добави, че линиите за спиране ще бъдат преместени обратно и кръстовищата ще бъдат разширени, „така че става по-разбираемо къде шофьорите трябва да спрат“.

Той се изказа и по въпроса с наказателните точки. В момента, каза той, точките остават в лицензите на хората за две до три години, но се планира това да се промени.

Министерството на транспорта има планове да създаде „училище за шофьори-нарушители“, за да предлага курсове за повишаване на осведомеността за тези с точки в книжките си.

Докато училището бъде създадено, на шофьорите могат да се отнемат точки от лицензите им, като полагат общественополезен труд, като в програмата са включени дейности като почистване на пътища и доброволна работа в домове за възрастни хора.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*