Бюрокрацията все още струва на държавата милиони

Бюрокрацията в публичния сектор струва на данъкоплатците € 300 милиона годишно, отчетоха от икономическата комисия  вчера, въпреки всички мерки, предприети за ограничаването й.

В дискусия за напредъка на борбата с бюрокрацията  стана ясно, че държавните служители се губеща кауза.

“Въпреки прилагането на правителствения  онлайн портал ARIADNE, гражданите и предприятията все още страда от бюрокрацията.

ARIADNE е проектиран за масови публични услуги онлайн, така че хората да не се налага да да търсят тези услуги лично.

Въпреки това 36 обществени услуги -включително гражданския регистър и миграционните служби едва напредват в борбата с бюрокрацията, каза председателят на комисията Захариас Захариу.

Той допълни, че преструктурирането на публичния сектор и приемане на ново законодателство е единственият начин Кипър да се превърне в “модерна, европейска държава”.

“Въпреки забавянето нещата се движат напред. Но темпото, с което се постига промяна не е задоволително, така че ние трябва да го увеличим малко”, добави той.

Захариу също говори за центровете за обслужване на граждани, заявявайки, че централата в Никозия ще се премести на ново място за да може да побере увеличаващия се брой хора, които го посещават. Той каза, че центровете също ще бъдат обновени, за да предложи някои услуги, които до сега се предоставят от пощенската служба.

CM

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*