БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА ПОДКРЕПИХА „ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА“

Само за две седмици трейлърът на българското анимационно фентъзи събра над 350 000 гледания в YouTube

В края на м. ноември 2015г. екипът на „Златната ябълка“ отбеляза успешната премиера на трейлъра на първата анимационна сага, базирана на българските фолклор и митология. Само за две седмици, българската и английската версии на трейлъра общо събраха над 350 000 гледания в интернет, които го превърнаха в световно събитие. Българите от цял свят, не само в България, активно подкрепиха проекта – освен чрез регистрираните стотици хиляди гледания на трейлъра в YouTube, изразиха своята съпричастност чрез многобройни споделяния в нета, със свои отзиви и постове в подкрепа на българската кауза в социалните мрежи и форуми.

zlatnata-qbulka-serial-animacionen-bulgarski-geroi

Подкрепата на световната интернет аудитория амбицира авторите да потърсят съдействието на големи анимационни компании за реализация на целия проект. „Златната ябълка“ вече е на етап, когато е нужно реално финансиране. Достигнатата популярност на анимационния проект направи възможно стартирането на фондонабираща кампания в kickstarter.com, чрез която авторите се надяват до 14.12.2015г. да съберат нужните средства за реализация на пилотния епизод от поредицата. На база резултатите от двете кампании (регистриран зрителски интерес, събрано начално финансиране), екипът на „Златната ябълка“ ще води преговори с потенциални инвеститори и разпространители. При осигурено проектно финансиране, младите аниматори на студио „Змей“ имат готовност да започнат работа веднага по епизодите от първия сезон на сериала.

Златната ябълка е фентъзи анимационен сериал, вдъхновен от балканската митология и фолклор. Макар че действието се развива в екзотична фентъзи среда, сюжетът обхваща съвременна тематика и проблеми, с която съвременният зрител от всички възрасти лесно може да се идентифицира.

Това е една история за порастването, изпълнена със симпатични персонажи в разнообразен и сложен фантастичен свят, изправен пред климатични промени, резултатите от неконтролираната индустриализация, социална изолация и продължителни конфликти. Ще разкажем историята чрез екшън, приключения, хумор, мистерия и дори нотка романс.

1

За главните ни персонажи ябълката символизира привидно лесно и бързо външно решение на техните вътрешни проблеми, но препятствията, които ще срещнат по пътя си, ще ги накарат да вземат трудни решения, да избират страни, да поемат отговорност за действията си, да се изправят срещу най-големите си страхове и… неусетно да пораснат.

Кикстартър кампания: https://www.kickstarter.com/projects/goldenapple/the-golden-apple-series

Трейлърът  на сериала – http://1m.goldenappleseries.com/

Уеб сайт на проект  „Златната ябълка“  –  http://goldenappleseries.com/

FB страницата на проекта  –  https://www.facebook.com/goldenappleseries/

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*