Бъдещо сътрудничество между районните кметове на Ларнака

 
Районните кметове на Ларнака са се съгласили да бъде създаден съвет за обсъждане и сътрудничество в публичния сектор на община Ларнака.
Съветът ще заседава веднъж месечно с ротационно председателство, и първата среща ще е през март, а кмета на Лефкара ще заеме председателството.
Кметовете, осъзнавайки променящия се контекст на местната власт смятат, че месечните заседания ще се превърнат в отправна точка за обсъждане на въпроси като обединяване усилията при пътни произшествия, почистването на районите както и здравните услуги.
Миналата седмица областните кметове на Никозия се срещнаха, за да обсъдят сливането на някои услуги, като се започне със събирането на боклука. Обсъдени бяха и предложените реформи въз основа на италианско проучване, поръчано от Съюза на кипърските общини (UCM). Съюзът на кипърските общини е подготвил  предложение за реформа на местната администрация, след като отхвърли плана на правителството за създаването на пет “супер” общини, по една във всяка област и да намали броя на кметства от 33 на 5.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*