Бомба избухна пред дома на футболен съдия

Избухна бомба пред дома на майката на съдия по футбол в Лимасол, съобщи полицията в понеделник.

Никой не е пострадал при експлозията, която е станала 30 минути след полунощ в неделя, и нанесе значителни щети на входа и на интериора на къщата на семейството.

Полицията съобщи, че става въпрос за импровизирано мощно взривно устройство.

Собственичката, 60-годишна жена, е майка на футболния съдия Томас Мускос.

Домът на съдията в Ипсонас е бил под полицейска охрана през последните дни след заплахите, които той е получил заради мача на първодивизионния шампионат , който е свирил между Аполонас и Отелос, който приключи наравно, с резултат 2:2.

Инцидентът дойде в контекста  на разкритията, направени от друг съдия, Мариос Панаги, за уговорени мачове.

Полицията започна разследване на аферата с уредени мачове и вече има са арестувани – председателят на съдийската асоциация Михалис Аргиру.

На срещна на асоциацията в понеделник бе решено да не се позволи на членовете й да водят мачовете за купата на Кипър в сряда или мачовете за шампионата през уикенда . Асоциацията на съдиите описа престъплението като “страхлив акт”, призовавайки органите на реда да разкрият в виновника възможно най-бързо. Решено бе съдиите да се срещнат отново следващия понеделник, за да се решат дали да се спре стачката.

Това не е първият път, в който Мускос е бил обект на нападение. През май миналата година граната бе метната в дома на съдията, но за щастие не се е взривила.

Футболните клубове също излязоха с позиция против бомбените заплахи.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*