Благотворително парти в дискотека АЛАЛУМ в Агия Напа

Георги Стоянов, собственик на дискотеката: „В АЛАЛУМ не може да стане екшън, но можем да направим всеки купон НЕЗАБРАВИМ!”

 

Добрите новини в Кипър пристигат при нас в редакцията като бели лястовици, а днес ще говорим за една прекрасна инициатива, основоположник на която е Георги Стоянов от Агия Напа.

Георги е на 45 години и живее от 10 години в Кипър. Минал през безброй трудности с усмивка на уста и с гайда под мишница, но за трудностите, не му се говори. Твърди, че животът е днес и сега. И ако днес можеш да направиш едно добро дело, не го отлагай за утре или следващата година.

От три години Жоро е наемател на Българската дискотека АЛАЛУМ в Агия Напа. Почти всички я знаят, защото функционира с това име от самото й създаване.

Поканих го на разговор, защото една бяла лястовица ми каза добрата инициатива. Не исках да я подмина. Малко са хубавите неща, които се случват с българите в Кипър, напоследък.

„От три години съм наемател на дискотека АЛАЛУМ” в Агия Напа, българската дискотека, както й казваме в нашия район. Направихме доста промени за тези три години, подобрихме интериора, музиката, обслужването, за да могат хората да се чувстват по-комфортно. Започнахме работа, като тогава работех с DJ Бечо (Благовест). Кризата удари и нашата работа, нещата коренно се промениха. Имаше моменти, в които дискотеката не можеше да изкара пари за наема дори, но аз съм оптимист и вярвам, че ще дойдат и добри времена.

club Alalum Wake Up

Опитахме какво ли не, за да разработим петък и неделя, но не се получи. Нашите хора са свикнали да идват само в събота. Мога да се похваля, че за тези три години никога не е имало скандали или побои в дискотеката, независимо, че ние се славим като по-емоционален народ след две водки. Не зная дали е късмет или е плод на въведената практика, но всичко е наред. Дори и да възникне конфликтна ситуация, тя се спира още в самия й зародиш.

Миналата година в последния момент ме поканиха да стана Дядо Коледа и да раздам подаръците на децата от Българското училище в Паралимни. Нямах време да размислям и веднага приех. Справих се и децата бяха очаровани от Дядо Коледа. Раздавах подаръците, които бяха… свещи, декоративни свещи, подходящи за семеен подарък, а не за дете. Всички сме били деца и очакваме на Коледа играчка, изненада, жадуван подарък, който може да бъде подарен само за този празник.  Говорих с директорката Нели Хайдара и разбрах причината за избора им. Трудно разбирам неуредиците в България, но още по-трудно ми е да разбера начина на мислене на българите в района ни. Българското си е българско. Не може заради шепа управници да изгубим българската си идентичност. Българското ни е заложено. Всеки дава акъл, критикува, жали се…, но ние тук сме лицето на България. Промяната тръгва от нас самите, какво да искаме от държавата, след като самите ние не знаем какво искаме.  Не можем да сме безлични или незаинтересовани, то е като бумеранг, каквото хвърлиш, това се връща.

И тъй като лятото три месеца не работехме, сега, при започване на новия сезон реших това парти да посветя на българското училище в Паралимни. А парите, които съберем от входа, да ги даря на училището за коледни подаръци на децата. Дори отново бих станал Дядо Коледа, с най-голямо удоволствие, ако ме поканят. Никога няма да забравя благодарността в детските очи, когато им поднасях подаръците. След празненството три часа бях в еуфория от събитието. За мен беше чест да бъда Дядо Коледа на нашите, българските деца!

Моето решение е и покана към колегите, които имат бизнес в Кипър, всеки да направи нещо за българското училище в района си. Децата и учителите със сигурност ще го оценят! И ще Благодарят! Времената са трудни, но така са правили и нашите деди, отделяли са средства от приходите си за развитие на школото, защото децата са най-чистото, най-истинското нещо в живота ни. Те са тези, които ще тръгнат по нашите стъпки, по нашия път. И ако искаме да са достойни хора, ние трябва да ги отглеждаме, подпомагаме и възпитаваме с любов.

club Alalum Wake Up

От този сезон започваме работа с DJ PARTY GUY, или DJ Ноко, както го знаят повечето българи в Кипър. Той има интересни идеи, много е креативен, пълен с ентусиазъм, отличен професионалист и нещата ще станат по правилния начин. Ще предлагаме различен стил музика. Започваме с българските групи Сигнал, Щурците и други, после малко комерс и най-накрая, в малките часове ще пускаме нашумялата напоследък музика „Електро Хаос”, която аз, честно, изобщо не разбирам. Но все пак той е професионалиста, аз мога да дам само някои насоки, но той преценява какво харесват клиентите ни. Това е първият ни купон с него и вярвам, че ще се получи отлично. Все пак той е едно от добрите имена в бранша, има участия извън Кипър и си знае отлично работата.

Сега си спомням един купон с Ивана, която имаше едно участие в дискотеката на Петра преди 7-8 години. Тази вечер се бях пазарил като сервитьор в заведението. Имаше страшно много хора, желаещите да влязат бяха повече от местата в заведението. Ивана беше седнала на една маса и хапваше в късния час. Минавайки покрай нея, попитах: „Ивана, според теб щастието е плод на упорит труд или на късмет?” Тя се обърна, погледна ме с едни големи очи и ми казва: „Хм, много интересен въпрос. Ходи да ми донесеш една бутилка вода и като се върнеш, ще ти отговоря.” Върнах се с водата, а тя ми казва: „Моето момче, според мен, истинското щастие е в правилния начин на мислене. Ако човек не мисли правилно, никога няма да е щастлив!” Това съм го запомнил от Ивана. И то ме води. Защото, ако човек не знае какво иска, ако не мисли правилно, той никога няма да изпита чувството на щастие, удовлетвореност от добро дело и от добре свършена работа!

club Alalum Wake Up

Обръщам се към българския бизнес в Кипър с поканата – Да го направим! Да подарим радост и щастие на нашите, българските деца в Кипър. Те го заслужават!

Каня всички фенове на дискотека АЛАЛУМ, елате, потанцувайте, повеселете се, с мисълта, че ще дарите и частица от тази емоция на децата от Българското училище в Паралимни!”

Приветствам прекрасната инициатива и искрено се надявам, че ще се намерят и други съмишленици на Жоро от българския бизнес в Кипър. Заедно, за една кауза можем да го направим!

Пожелавам успех на купона и от сега предчувствам радостта на децата на Коледа.

Който с чиста душа и намерения Дава, той и Получава! Най-малкото, радостта и благодарността на децата ни.

club Alalum Wake Up

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*