Биляна Славова за „Българска Коледна Магия”

Приятели,

Днес ще ви представя следващата участничка в инициативата ни „Базар – Българска Коледна Магия”, който ще се проведе на 21-ви декември в Ларнака в хотел „Фламинго”.

От 14,00 до 19,00 часа български творци на острова ще изложат своите ръчно изработени уникати.

Каним всички ви да присъствате на събитието. Освен изложбата, предвиждаме и невероятен купон с песните и музиката на български изпълнители от Ларнака.

Съчетание от художествени предмети на базара, откъдето можете да купите вашите коледни подаръчета за близки и приятели, музика, коледно настроение и танци. Очакваме ви!

 

Биляна Славова е от Варна. Завършила „Публична администрация”, преди 13 години животът я води в Кипър, Ларнака. И като всички българи в Кипър, които не работят по професията си, днес тя работи в едно периптеро в Ларнака, точно срещу църквата „Свети Лазар”.

Кога и как започнахте с тези красиви свещи? Минахте някакъв курс, как се научихте?

Хората, които ме познават, знаят, че обичам да декорирам и аранжирам всякакви неща!  Когато дойде празник обичам да внасям празнична атмосфера в дома си и на работата си! На това ме е научила моята майка, която е прекрасен човек!

Със свещите започнах да се занимавам на шега. Първо декорирах свещи за тазгодишния Великден, а сега реших и за Коледа да направя някои неща!

Защо точно свещи ще попитате?! Защото пламъкът на свещта е символ на Новото Начало, символ на светлината и топлината на слънцето!

Както Рождеството е символ на Новия Път, който ни предстои през Новата година.

Трудно ли е? Опишете ни процеса. Как от една обикновена бяла свещ се получава тази магия?

Процеса не е нито труден, нито лесен в правенето на тази магия, както ти я нарече,това е нещо между ембосин и декупаж.

Просто трябва бяла или светла свещ, хартия за декупаж или салфетка, пистолет за ембосинг, търпение, фантазия и време, това е, другото е тайна! Кой ме е научил – сама съм се учила само с гледане и много опити. За да постигна този резултат, съм съсипала доста свещи и доста хартия!

Но зная, че красивата свещ, подарена и запалена, дава много уют и спокойствие във всеки дом.

Биляна, вие правите специална подготовка от изделия за предстоящите празници. Какво ще ни покажете на Коледния Базар в Ларнака?

Готова съм да покажа на хората с какво се занимавам в извънработното си време и с удоволствие ще участвам в инициативата „Българска Коледна Магия” в Ларнака. Идеята да се съберат на едно място български художници- приложници на острова е прекрасна. Ще се опитам да ви изненадам. Всичко разбира се е в стила на предстоящите празници Коледа – Рождество и Нова година. Предвиждам декорации за свещите и всеки ще може да си избере „неговата празнична свещ”.

Във вашия случай хоби ли е или допълнителна работа и какво ви носи този вид работа?

Хоби, което ми носи голямо удоволствие.

Къде предлагате творенията си?

До момента не съм излагала никъде. На 14-ти декември ще бъде първото ми участие в друг предпразничен базар и сега се приготвям усилено и за двете събития. Във Фейсбук имам страница, където помествам снимки на готови свещи. Хората ме намират оттам и си поръчват. Правя и поръчки по конкретно зададена тема или снимка и нещата се получават.

Какво си пожелавате за новата 2015-та?

Искам да поздравя всички сънародници с настъпващите коледни и новогодишни празници и да им пожелая много здраве и късмет !

За всички да има по едно коледно чудо и подарък под елхата! На
На себе си пожелавам да съм жива и здрава! Да сбъдна мечтите си!

 

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*