Без цензура

От Ивайло Зартов

 

Що?

Съвременните тарикати много обичат да си служат с готови фрази, заимствани от древни философи и мъдреци. Конфуции, Диоген, Бойко Борисов… Този последният не е чак толкова древен, но пък е бъкан с истинска, неподправена природна мъдрост. Само да си отвори устата, и от нея започват да изскачат нешлифовани диаманти. Спомняте си величието на „телешките пържолки“, нали?

Имах щастието тия дни да попадна на поредната словесна Бойкова сияйност: „Като гледам интереса към президентските избори, президент-жена не сме имали още. Що да не се напънем и за президентските избори да не сложим една жена президент?“.

Поне 15 минути се захласвах по изящния изказ и чак след това се реших да навляза в дълбокото. Какво всъщност иска да ни каже мъдрецът от Банкя? Подчертава мъжкия пол на ирландската пастирка Роската Плевнелиев – „Президент-жена не сме имали още!“, като леко ни припомня, че в предишно напъване Той го е сложил. Вижда се, че Светлината на всички светлини говори за себе си в множествено число – „Що да не се напънем?“. Това, разбира се, си е в реда на нещата. Така от свое име се обръщат към простосмъртните всички крале, императори и главата на Римокатолическата църква Папата. Ние това, ние онова. Няма го дребнавото аз. Следващото послание е, че към президентските избори има интерес, при това голям. Обърнете внимание, че Негова Гениалност, без да използва прилагателни ни навежда на мисълта за небивало внимание към президентските избори. Тук съм изненадан, че кой нормален човек с амбиции да се придвижва на собствен ход, би се натискал за подобна длъжност, от която нищо не зависи…

Както и да е, налага се да се доверим на обещавача на справедливост. Той го гледа – значи го има интересът. В самият край на мисълта на Негова Уникалност, става ясно че ще ни слага „една жена президент“. Уточнението „една“ е важно. Хубаво е за си знаем, че няма от раз да ни ощастливи с три или повече жени президент. Ситуацията изобщо не е за подценяване, след като става въпрос за напъване. Всеизвестен е фактът, че ако се понапъне Бойко може да ни го сложи, както си иска и каквото си пожелае. Ако е на зор, може и Кончита Вурст да получим в президентското кресло. Безкрайна е мъдростта му. Върху две негови изречения могат да бъдат изписани томове анализи и разсъждения и пак ще е малко. Скрити послания, завоалирани пророчества и титанична, размазваща умност.

Само не ми става ясно защо този жив класик не ни ощастливи лично. Защо му е да се напъва и да ни слага една жена Президент? Защо не иска Той самият да ни сгрее с една широка президентска усмивка? Да не би да е замислил тайна операция за смяна на пола? Докато се чудех и се маех, Негова Премъдрост се изказа отново. Шегувал се бил! Той се бил пошегувал!

„Само се шегувах…, в една подобна аудитория само с жени, какво да им кажа?“.

Даа, добре че не беше на гости в някой свинекомплекс. Шегата щеше да е още по-яка: „Като гледам интереса към президентските избори, президент-свиня не сме имали още. Що да не се напънем и за президентските избори да не сложим една свиня-президент?“. Що?

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*