Безплатен транспорт за фестивала на виното в Лимасол

КОТ и тази година ще осигури безплатен автобусен транспорт до Лимасол за поредното издание на традиционния Фестивал на виното, който ще се проведе в Общинския парк от 25-ти август до 4-ти септември.

За всеки район се предвижда да бъдат отпуснати по два автобуса с капацитет 110 места за петък, събота и неделя.

Предварителната резервация е гаранция, че ще пътувате. Ако живеете в Никозия, обадете се на 22 674 264;

за Ларнака на тел. 24 654 322;

Пафос  – тел. 26 930 521 и

Агия Напа – 23 721 796.

krasi_paradosi_picГостите на фестивала ще имат възможност да си пийнат безплатно вино от местни производители и да опитат традиционни кипърски деликатеси, под звуците на автентична кипърска музика. За децата се предвиждат различни атракции.

Исторически Лимасол е център на производството и дистрибуцията на вино в Кипър. Почти целият износ на вино и спиртни напитки, произведени в района се изнасят през пристанището в Лимасол. Пак там се произвежда и прочутата Командария по древна автентична рецепта.

През 1987-ма Лимасол получава званието „Град на лозата и виното“ на Общото събрание на Международната организация по лозарство и винарство, което се провело в Сан Марино в Италия.

Различни исторически документи потвърждават, че Кипър произвежда вино повече от 4000 години. Не напразно островът се смятал от древните за родина на богинята на плодородието и любовта Афродита и на Дионис, богът на виното.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*