Бебе в кофа за боклук в моргата на държавната болница в Никозия

Продължава разследването на полицията за мъртво бебе, намерено в кофа за боклук в моргата и как се е озовало там

Говорителят на полицията Андреас Ангелидис каза, че вече са взети показания от болничния персонал, за да се установи как мъртвото бебе от хладилника в моргата се е оказало в кофа за боклук.

bebeБебето, което е родено преждевременно в осмия месец на 30 август в частна болница в Никозия има няколко здравословни проблеми и го прехвърлят към детското отделение в болница Макариос в Никозия, където почива два дни по-късно.

Според CyBC, медицинските разследвания за смъртта на бебето са започнали на 11-ти септември в резултат на искане от страна на родителите, които са искали да се провери чрез аутопсия дали има някакви генетични аномалии, които са довели до смъртта на бебето им. Според сведенията на двойката, миналата година са загубили първородното си дете няколко дни след раждането му.

Аутопсията е извършена от държавните патолози в присъствието на лекар, който дошъл от Великобритания. След това е взета тъканна проба за изследване в токсикологията, а тялото на мъртвото бебче се поставя в хладилника на моргата, за погребение във вторник (вчера).

Полицейският служител, който отишъл в моргата да занесе смъртния акт на мъртвото бебе, заедно със служителя от моргата не откриват телцето на бебето в хладилника. При щателно търсене го откриват съвсем необяснимо в кофа за боклук в самата морга. Казваме необяснимо, защото при разпита на смяната от предния ден, служителите заявяват, че тялото на бебето е било в хладилника в понеделник когато са си тръгвали от моргата в 15:00 часа.

На камерите не се вижда запис за действията в помещенията, а само кой влиза и излиза от тях.

Полицията продължава разследванията.

Здравният министър Йоргос Памборидис заяви, че едно извинение не е достатъчно за родителите и го описва като провал на цялата система.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*