Багдатис защити Григор и чупенето на ракети

Marcos Baghdatis of Cyprus holds up a racquet that he smashed during a break in play against Stanislas Wawrinka of Switzerland during their men's singles match at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 18, 2012. REUTERS/Toby Melville (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS TPX IMAGES OF THE DAY)

„Беше забавно”, коментира кипърецът пред “L’Equipe”. “Според мен няма нищо лошо в чупенето на ракети, човешко е. Хората го харесват, дори и да те освиркват, те се забавляват. Димитров не направи нищо лошо, понякога просто трябва да си изкараш яда.“

ракетаИменно Багдатис е един от големите тенисисти, които най-често чупят ракети. Най-известен е случаят по време на Australian Open преди 4 години, когато той счупи 4 ракети в рамките на 25 секунди. „Изобщо не ми пука. Хората се забавляват, а за да ви докажа, че не се срамувам от себе си, ще ви кажа, че съм показвал видеото на дъщеря си. Тя е на четири и още е малка, за да го разбере, но и тя си хвърля ракетата.”

“Знаете ли защо малцина играчи си позволяват да чупят ракетите си? Защото се страхуват от ATP. Ние се превръщаме в машини. Не можем да казваме „shit“ или „whore“. Предупредиха ме срещу Жил Симон, защото казах „fuck“. Погледнете футбола. ATP трябва да направи нещо по въпроса“, каза още Багдатис, като допълни, че Томи Робредо има идея – до пейката да има специално място, оборудвано с камери, в което играчите да чупят, да викат, да удрят, за да намалят стреса.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*