Анастасиадис и Йоргаджи обсъдиха намаляването на лихвения процент

Въпросът за намаляване на лихвените проценти бе обсъден от президента Никос Анастасиадис и управителят на Централната банка Христала Йоргаджи  на заседание във вторник, заяви заместник-говорителят на правителството  Викторас Пападопулос.

Говорейки пред репортери след срещата, Пападопулос заяви, че “президентът се срещна с г-жа Йоргаджи днес, като част от редовните си контакти по икономическите въпроси”, в присъствието на министъра на финансите Харис Георгиадис.

Той добави, че са били прегледани последните промени в икономиката на Кипър и са били обменени становища по различни въпроси, повдигнати от Анастасиадис.

Запитан дали е обсъждан въпросът за намаляване на лихвените проценти, Пападопулос призна, че “това беше обсъдено, наред с другите въпроси, както и опростяването на процедурите за нови банкови кредити, заеми, преструктурирания и други въпроси от значение за банките и кредитополучателите през този период “.

Междувременно въпросът за договора на Йоргаджи, който тя промени едностранно, предизвиквайки политическа буря преди няколко седмици, ще бъде обект на проучване и доклад от Комисията по етика на парламента, която разглежда въпроса след разкритията.

В реч пред парламента във вторник, заместник-председателят на ДИСИ Андреас Киприану заяви, че “е готов проект на доклада”.

“Докладът все още не е предадена на членовете на комисията”, добави Киприану. “Той ще бъде внесен за обсъждане в следващата сесия на комисията другия вторник и след това внесен в пленарна зала“.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*