Александрина Михайлова за „Българска Коледна Магия”  

 

Уважаеми читатели,

 

Първата по рода си инициатива на „Българският Вестник” в Кипър – Изложба-Базар в Ларнака набира инерция, желаещите да участват – все повече, а дните до самото събитие стават все по-малко.

На 21 декември в Ларнака в хотел „Фламинго” ще си дадат среща едни от най-смелите и успешни български творци на острова на Афродита.

Събитието ще се проведе съвместно с Българското посолство в Кипър, а посланик Христо Георгиев ще отреже лентата на Коледния ни Базар.

Каним всички ви на събитието!

Възможност да зарадваме близките си с подаръци-уникати, да се поздравим с предстоящите празници, да пием по чаша кафе и да вдигнем наздравица за успешна Нова година.

 

Днес с чувство на гордост ще ви представя една млада добруджанка. Казвам с гордост, защото и аз съм добруджанка и винаги се радвам на запознанството с такива млади, напористи и успели земляци.

Александрина Михайлова е от Добрич и е на 34 години. В Кипър (Пафос) живее от пет години. И ви уверявам, това момиче никак не си губи времето. Твори, не спира, превърнала хобито си в професия.

 

Александрина, от колко години се занимавате с изработка на бижута?

Занимавам се с изработка на кристални бижута от 3 години. Започна като хоби, но с течение на времето се превърна в работа… какво по-хубаво от това да си изкарваш прехраната от това,което ти доставя удоволствие!

Участвали сте в различни изложби. Кога и къде? Къде могат да ви открият дамите в Пафос?

Участвам в седмични изложения в общинска галерия „Ен Пло” в град Пафос. Можете да откриете моите ръчно изработени модели в магазин „Gabriela&Silvanahandmadepottery”, “Rainbow`sEnd”-Пафос , Pissouribay, Слънчев бряг и Златни пясъци-България.

Какви са вашите клиенти?  Какви са модните тенденции тази година?

Клиентите ми са от всички възрастови групи. Предлагам модели както за деца и млади момичета, така и за дамите в по-зряла възраст. Може да изберете модел от колекцията ежедневни бижута или да се поглезите с луксозен комплект за вашите изискани вечери.

Вие работите с камъни. Трябва ли да подбираме бижутата според зодията си? Може ли да ни кажете коя зодия какъв камък трябва да носи като бижу?

Чешкият кристал всъщност не е естествен камък, а стъкло с оловен окис (както и Swarovski). Казват, че кристалът пречиства от отрицателна енергия, но не мисля, че има отношение към зодиите.

Откъде черпите вдъхновение и нови модели? Кое е по важно при разработване на нови идеи – търсенето или модните тенденции?

Кристалът е един от класическите материали в изработката на бижута, но в работата си аз винаги се старая да следвам модните тенденции по отношение на стил и цвят.

Какво работите в Кипър, с какво се занимавате?

Занимавам се професионално с изработката на бижута.

Какво ще ни покажете на Коледния Базар в Ларнака?

Ще покажа едни от най-харесваните модели през изминалия сезон.

Докъде се простират мечтите ви? Какво си пожелавате през Новата 2015-та?

Мечтая за собствена марка бижута.

Пожелавам си през новата 2015 година за мен и близките си да сме здрави и усмихнати.

Вашето послание и пожелание към българите в Кипър?

Желая на всички сънародници да са здрави, позитивни и с вяра за утрешния ден.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*