“Адевърул”: Българите завиждат на Румъния за борбата с корупцията

Румънското издание отбелязва, че публикуването на доклада на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка е предизвикало нова вълна от похвали към съдебната система в Румъния и съпоставки между двете страни

 

Българите завиждат на борбата с корупцията в Румъния и искат да изпратят съдии на курсове в Букурещ, пише в заглавие днес румънският в. “Адевърул“.

Българските вестници изобилстват с материали, в които се подчертават арестите и присъдите за корупция в Румъния. Много по-интересни са коментарите под тези статии, в които българите искат започване на борба с корупцията и в тяхната страна или в които изказват възхищението си към Румъния, пише вестникът.

“Адевърул” цитира публикации в български издания, в които например вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева казва, че “трябва да догоним Румъния“.

Румънското издание отделя повече внимание на коментарите под статиите, като например изявление “можем да я стигнем, само ако тръгне обратно”. В други коментари българската правосъдна система е пратена на курсове в Румъния, отбелязва “Адевърул”.

Вестникът посочва още, че публикуването на доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка е предизвикало нова вълна от похвали към съдебната система в Румъния и съпоставки, при които Румъния видимо се откъсва от България.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*