Агия Напа ще получи 55 млн.евро за реконструкция и модернизация

Реконструкцията на сгради на стойност над 55 млн. евро ще превърне Агия Напа в първокласен туристически курорт до 2030 г., заяви кметът Янис Карусос.

“Агия Напа днес е флагманът на кипърския туризъм, посещаван от около 5 млн.туристи годишно. Освен това курортът носи на икономиката на страната над 800 млн.евро годишно.“

До 2030 г. Карусос каза, че целта е Агия Напа да се превърне в “най-добрия и космополитен туристически курорт в Средиземно море”.

От многобройните проекти в процес на обновяване на Агия Напа, Карусос заяви, че някои от тях са все още в етап на планиране, докато други вече са започнали, включително превръщането на манастира Агия Напа в археологически музей.

Подводният музей, който също е започнал строителството в техническия рифов район, ще бъде първият по рода си в средиземноморския регион и  се очаква да привлече над 50 000 туристи годишно, добави Карусос.

През следващите месеци Карусос заяви, че ще бъдат обявени търгове за редица важни проекти, като амфитеатъра на открито, който според него ще бъде най-големият в Кипър и за който е предвиден бюджет от 3,6 млн. евро, както и обновяване на центъра на Агия Напа, на стойност 7 милиона евро.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*