Автобусите се връщат нормално до началото на следващата седмица

Автобусите ще се върнат нормално най-късно до понеделник или сряда идната седмица, съобщи министърът на транспорта Алексис Вафеадес в четвъртък, докато студенти и ученици се оплакаха, че правителството не ги е информирало правилно.

Говорейки пред CyBC тази сутрин, министърът каза, че автоматичните пожарогасителни системи ще бъдат монтирани в автобусите. Най-засегнати са училищните автобуси.

Той добави, че до петък следобед се очаква автобусните компании да уведомят министерството колко пожарогасителни системи са получили. Министърът каза, че е сключена и договорка с фирмите да монтират системите през уикенда.

Коментирайки процедурата по освидетелстване на автобусите за връщане на пътя, той каза, че проверките ще извършват лицензирани специалисти, а надзорна проверка ще се извършва от дирекция “Автотранспорт”.

За останалата част от автобусния парк каза, че е оборудван от нови автобуси, които са в добро състояние.

Студентският съюз (Psem) обвини правителството, че не е информирало учителите и студентите за действителния план, който властите следват.

Те казаха, че правителството, по-точно министерството на образованието, трябва да информира учениците как ще бъдат компенсирани пропуснатите уроци.

Преди това министърът на образованието Атина Михаелиду каза, че ще бъдат дадени допълнителни уроци за засегнатите от проблема с автобусите, но не навлезе в подробности за плана.

Спирането на автобусите се усети най-силно от училищата, където много автобуси не работят, създавайки неудобства на хиляди ученици и техните родители.

Стотици пътуващи също бяха засегнати, тъй като някои автобусни линии също бяха спрени.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*