Wizz Air създава база в Ларнака

Унгарската нискотарифна авиокомпания установява своята 28-ма база в Ларнака.

През юли т.г. авиокомпанията ще базира два самолета  Airbus A320 и екипаж.

Очаква се компанията да разшири маршрутите си от Ларнака до други дестинации.

Двата самолета Airbus A320 ще поддържат полетите на 11 нови маршрута до Атина, Солун, Билунд, Копенхаген, Дортмунд, Мемминген, Карлсруе / Баден Баден, Залцбург, Сучава, Турку и Вроцлав.

Всички тези дестинации са в списъка на правителството за разрешени пристигания в Кипър и това може да даде тласък на кипърската туристическа индустрия.

Дейността ще създаде над 100 нови работни места, както в авиокомпанията, така и в свързаните индустрии.на пресконференция днес,

Йозсеф Варади, изпълнителен директор на Wizz Air Group, заяви: „След десет години успешни операции до международното летище в Ларнака, с удоволствие съобщавам за най-новата ни база тук, тъй като виждаме потенциала и търсенето на нискотарифни пътувания в Кипър, която е една от най-популярните и бързо развиващи се туристически дестинации. Ще развиваме присъствието си и ще предлагаме по-достъпни възможности за пътуване до и от Ларнака, като същевременно се придържаме към най-високите стандарти на санитарните протоколи.“

Наскоро авиокомпанията обяви редица засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи по време на целия полет се изисква както кабинния екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като кабинният екипаж също трябва да носи ръкавици.

Източник: PIO

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.