Културни събития този уикенд

Вторият уикенд на септември пристига с много фестивали, от които можете да избирате.

Няколко местни фестивала се провеждат този уикенд – от празненства на електронна музика и джаз до прожектори на артисти и изобилие от кипърска продукция.

За първи път се провежда в Ларнака Джаз Фестивал, под творческото ръководство на Акис Фармакалидес. В четвъртък и петък площад Zouhouri в Ларнака ще бъде изпълнен с джаз мелодии на живо, изпълнявани от аплодирани музиканти от местната музикална сцена. Всяка вечер ще се представят два секстета, представящи различни видове джаз.

Представленията започват в 20:30 и целият фестивал е безплатен!

В петък започва и продължава през целия уикенд най-новото издание на Flying Away Festival, който отново ще превърне стадион Orfeas в Никозия в масивна площадка за изкуства и музика. Седемдесет и четири щанда за изкуство ще обграждат стадиона, докато щандовете за храна и напитки заемат центъра, а на голямата сцена ще се представят няколко имена от гръцката музикална сцена. Местни диджеи, Magic de Spell, Endelecheia, Ypogeia Revmata, DJ Charitos, Locomondo и DJ Portiero ще забавляват посетителите на фестивала до неделя.

Този уикенд се случват няколко традиционни фестивала, включително Международния фестивал на големия картоф в Ксилофагу в четвъртък и петък, на който стопаните от село ще опитат да влязат в рекордите на Гинес с най-голямото количество изпържени картофи, фестивала Офто Клефтико в Менеу в петък, фестивала на пастели в село Аногира в неделя и фестивала на портокала Милиу в събота.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*