Криза с доставчици на храна и други поръчки

Доставчиците в Кипър се страхуват да отидат на работа. След неотдавнашните антимигрантски протести и погроми, те се опасяват от расистки атаки. И тези опасения вече са потвърдени.

На 2 септември вечерта са извършени три грабежни нападения срещу служители на куриерска служба. Може би не бяха единствените.

Най-агресивната среда се е развила за куриерите в Лимасол. Платформите за доставка вече са предприели превантивни мерки. По-конкретно през последната седмица са издадени предписания за избягване на определени маршрути и места в града. Преди два месеца ръководството на дружествата е изпратило писмо до министъра на правосъдието и началника на полицията, в което описва ситуацията и ги моли да вземат мерки.

И преди е имало нападения срещу куриери, но поради погромите в Лимасол на 1 септември ситуацията се влоши. Служителите се страхуват да ходят на смени и предпочитат да загубят заплати, отколкото да рискуват живота си. В резултат на това службите за доставка нямат работна ръка.

„Проблемът е реален и ние се сблъскваме с него главно в Лимасол“, каза мениджърът по комуникациите и PR на Wolt Акис Стамулис пред Politis . „Нашата компания осъжда всякакъв вид расистко поведение спрямо всички хора, да не говорим за нашите служители.“

Стамулис отбелязва, че за първи път са се натъкнали на атаки срещу куриери въз основа на тяхната етническа принадлежност в Кипър. „Ние работим в цяла Европа и особено в Гърция, която познавам добре, и никъде не сме имали такива проблеми“, каза той.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*