Кол центъра на Бърза помощ разширява услугите си до Фамагуста

Обновеният координационен център на Бърза помощ в Никозия разширява своите услуги и ще покрива и район Фамагуста, беше обявено в неделя.

„Целта на центъра е да се координират по-добре действията и по този начин да се намали времето на пристигане на линейката до пътни инциденти или други сериозни инциденти, като предпоставка за спасяването на човешки живот”, се казва в официалното изявление.

Диспечерите от Бърза помощ са били обучени в Англия за оказване на помощ на обаждащите се, за да може да се прецени дали да се насочи пациента към най-близката спешна помощ или да се изпрати линейка. Диспечерите знаят какво да попитат обаждащият се и коя линейка е най-близо. През август кабинетът одобри план за реорганизация и модернизация на услугата Бърза помощ, която включва четири нови станции, една в Клиру в Никозия, в Лимасол старата болница, Пея – Пафос и Ороклини в Ларнака.

Услугата Бърза помощ в Кипър в момента е в съответствие с международните стандарти по отношение на времето за реагиране, което е десет минути в градските райони и 20 за селските райони.
Целта е да се намали времето за реакция на по-малко от това – седем до осем минути в градовете и по 20 в селските райони.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*