Корупция в отдела за водоснабдяване и канализация

След разследване са открити улики за широко ширеща се корупция в отдела по водоснабдяване и канализацията в Никозия. От полицията съобщиха, че ще изпратят документация до главния прокурор, който ще реши дали да започне наказателно производство.

Досега следователите са открили доказателства, уличаващи най-малко четирима души, заподозрени в рушвети от предприемачи за проекти, възложени на отдела по водоснабдяване и канализация в столицата.

След получаване на съдебно разрешение за проверката на банковите сметки на заподозрените са открити множество депозити. През периода 2003-2014г. едно от лицата прави редовни парични депозити в банковите си сметки, вариращи от 5000 до 15000 евро.

Междувременно в сметките на двама бивши членове на борда, полицията установили, че има няколко вноски от един и същ изпълнител, в размер от 1000 до 3000 евро.

Отделът по водоснабдяване и канализация се състои от 20 члена представляващи общините на Никозия. Бордът се председателства от кмета на Никозия.

Но според в. „Политис“ и „Филелефтерос“, по време на неотдавнашната среща на главния прокурор със разследващите офицери, беше решено, че няма достатъчно доказателства на този етап да се издават заповеди за задържане.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*