Километрични опашки на летищата в Кипър

Засилени мерки за сигурност на пристанищата и летищата в Кипър

Предстои ви пътуване със самолет? Осигурете си повечко от необходимите два часа преди пътуването! Очакват ви огромни опашки при паспортната проверка.

Съобщения в Туитър от Египет за подготвяни терористични атаки по повод годишнината от 11 септември, вдигна на крак всички служби за сигурност в ЕС.

В отговор на препоръките и инструкциите, изпратени от Брюксел до всички държави членки на ЕС за евентуални терористични заплахи, в летищата в Ларнака и Пафос са въведени драконовски мерки за контрол. Всички и всичко се проверява. Втори ден се извиват огромни опашки, но хората търпеливо си чакат реда в залата за пътнически контрол.

В изказване пред Кипърската информационна агенция, говорителят на полицията Андреас Ангелидис каза, че са дадени указания за повишена готовност.

“Въпреки че мерките се увеличават, е направена оценка на положението и са дадени указания за повишена готовност и по-нататъшно увеличаване на някои съществуващи мерки на някои места с превантивна цел”.

Оценката на властите, каза Ангелидис, е, че Кипър не е включен в страните с висок риск за евентуална терористична атака.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*