Добрата новина: Кипър се готви да посрещне първите туристи от 15 юни

Това заяви днес председателят на комисията по търговия към Парламента, Андреас Киприану пред CNA.

Обсъжда се и отварянето на плажовете малко по-рано от обявеното – 1 юни.

След среща със зам.министърът по туризма Савас Пердиос, той потвърди заявеното от вчера, че Кипър се надява да приеме около 30% в сравнение с миналата година туристи.

Миналата година около 4 милиона туристи посетиха Кипър, като общите приходи се изчисляват на 2,6 милиарда евро.

Киприану и Пердиос потвърдиха, че целта е да бъдат привлечени поне един милион туристи и около 800 милиона евро приходи до края на годината.

За момента Кипър ще се насочи към по-малки туристически пазари като Германия, Австрия, Швейцария, Гърция, Израел и Дания.

Той призова общините в цял Кипър да разрешат на ресторантите и баровете да разширят откритите си пространства за клиентите, за да могат безопасно да посрещнат и обслужат повече гости.

Външното министерство, добави той, продължава усилията си за популяризиране на Кипър като безопасна дестинация. „Кипър е най-сигурната страна в Средиземноморския регион и петата най-безопасна страна в света, според официалните данни на Световната здравна организация“, каза той.

„Ще бъдем готови да отворим вратите си на 15 юни, но след това отново всичко ще зависи от решенията, които ще бъдат взети от Министерския съвет, от препоръките на епидемиолозите и от постановленията на здравните и транспортните министерства. ”

Междувременно здравните експерти и правителството обсъждат възможността за възобновяване на организираните плажове по-рано от 1 юни поради сегашната гореща вълна.

По време на ежедневното оповестяване на резултатите от Covid-19 в понеделник следобед, вирусологът Леонтиос Кострикис, член на учените от епидемиологичния екип на здравното министерство, заяви, че „плажовете може да се наложи да се отворят по-рано от предвиденото“.

“Когато имаме температура, която достига 40 градуса по Целзий, мисля, че трябва да обмислим да ускорим откриването на организирани плажове”, каза той.

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*