Вие питате, ние отговаряме

В Никозия предстои открита приемна на Димитър Божилов, завеждащ служба по трудови и социални въпроси към посолствата на Република България в Гърция и Кипър

 

Службата по трудови и социални въпроси към посолството на Република България в Република Кипър ще предоставя консултации на 28 и 29 ноември 2018 г. за български граждани в сферата на осигурителните отношения и процедурите по потвърждаване на осигурителен стаж в различни държави-членки на ЕС за различни осигурителни рискове.

Консултациите ще се предоставят от 9:00 до 13:00 часа в сградата на посолството на Република България в Република Кипър.

Адрес: 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi, Nicosia

Можете да се запишете и да зададете предварителни въпроси на ръководителя на СТСВ на телефон 00302106744680

или електронна поща social_bgembass@abv.bg

На 28 ноември е осигурено присъствие на представител на Министерството на труда, социалните грижи и социалното осигуряване на Република Кипър.

 

Службата по трудови и социални въпроси е базирана в Атина, Гърция, но има отговорности за консултиране и подпомагане на българските граждани в Република Кипър при упражняване на трудова дейност и ползването на съответните социално-осигурителни права в рамките на координацията на системите за социална сигурност на държави-членки на Европейския съюз, каквито са Република България и Република Кипър.

Ще бъдат предоставени консултации относно различните видове обезщетения, получавани въз основа на осигурителен принос като обезщетения за старост (пенсии), обезщетения за безработица, обезщетения за майчинство, инвалидност и др.

Ще бъдат разяснени практически въпроси относно процедурите за удостоверяване на осигурителен стаж и спецификите за изчислението му в Република Кипър.

 

 

 

 

един коментар

  1. Здравейте ,имам с проблем с доказването ми на трудовия стаж в Кипър през периода от 1992 до 2000 г .Изпратен е само за 2000 г и то не целия .Имам регистрационен сертификат на който има номер и в него са вписани имената на работодателите .Той се издаваше от емигрейшънските служби .Имам една година без прекъсване и след това ходех за сезонна работа .Като при всеко отиване ни правеха изследване на австралийски антиген и тогава подписвахме договорите в емигрейшънските служби .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*