Биячът от Паралимни е заловен от българската полиция

Предстои изпращането му в Кипър за делото, в което кипърската държава ще го съди за нападението над 35 годишния Георги Тасев

На 24 май т.г. след полунощ българинът Георги Тасев от Паралимни е нападнат от наш сънародник и черепът му буквално е разбит от металния бокс, с който побойникът го е налагал в продължение на няколко минути.

Георги веднага е откаран в интензивното отделение в държавната болница Макариос в Никозия, където изпада в кома за два дни.

Извършена е сложна мозъчна операция, но все още на главата му зее огромна дупка, която ще бъде затворена с нова операция с полагането на черепна кост.

Кипърската полиция веднага издава заповед за задържането на побойника, но той за броени часове успява да напусне острова с полет до Атина, а оттам за България. В издирването му се включва и българската полиция и преди няколко дни нападателят А. Янков на 30 години е заловен и предстои довеждането му в Кипър за явяване пред съда. Това ни съобщи преди час пострадалият Георги Тасев.

Георги Тасев-2Пет месеца след инцидента Георги Тасев все още не се чувства добре. Сподели, че страда от непрекъснато главоболие и виене на свят, губене на равновесие и неспособност за концентрация. „Все още не мога да дойда на себе си. Имам двегодишно дете, не мога дори да го държа на ръце за няколко минути. Все ми се струва, че ще го изпусна или ще падна с него. От осем години съм в Кипър, работих като арматурист пет години, но с идването на кризата, работата почти спря и няколкото години работа тук-там на парче без осигуровки ми изигра лоша шега. Сега нямам право на обезщетение или пенсиониране по болест. Добре че съпругата ми работи, иначе ще умрем от глад…, а на мен ми предстои още една операция, с която трябва да ми затворят главата. Явно има засегнат някакъв център, защото лявата ми ръка не я чувствам на моменти. Дано по-скоро мине и това и да се оправя. Решил съм да го съдя и ще потърся помощ от български адвокат на острова. Зная, че няма какво да му взема, но той трябва да понесе отговорността от деянието си.”

Архив:https://bgfactorcy.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*