За седми пореден път гласуваме в 8 избирателни секции на острова

Адресите на всички СИК в Кипър

За седми пореден път за изминалите почти 3 години ще избираме български парламент. Разбираемо е нежеланието на много от сънародниците ни да не отидат до избирателните урни. Разбираема е и апатията, обзела българския избирател. Разбираема и е неприязънта към политика и политически процеси, които напоследък в България все повече заприличват на чалга сюжет.

Но не трябва да забравяме, че изборите все още си остават най-демократичният начин да се влияе върху тези процеси. И колкото по-апатични са избирателите и отказват да се възползват от правото си да решават, толкова по-безмислени и вяли са и политическите процеси, толкова по-безотговорни и и безхаберни – политиците ни. Факт!

Само че това все повече ми напомня на максимата, че всеки народ си заслужава управниците – не за друго, а защото сам си ги избира. И когато избират тези, които са платени или вербувани срещу други облаги и съвестните избиратели са малцинство, се стига и до невъзможната ситъация, в която се намираме.

Знам! И съм съгласна с всички възражения!

Но кой да дойде да ни измъкне от тази каша, ако не го направим ние сами? Затова ми се ще повече хора да отидат до избирателните секции в неделя и да се свърши най-после с този омагьосан кръг. В бюлетината има 31 партии и коалиции. Ако човек иска да знае кой какъв е, достъпът до информация е лесен и бърз.

Добре е да се прави информиран избор и да се търси истината в онова, което ни залива от всички канали в публичното пространство. Добре е да помним, че когато някой ни казва точно това, което искаме да чуем, то той го прави именно, за да се хареса, а не защото така мисли или има намерение да го изпълни.

Нито една информация, изказване, обещание не трябва да се приемат безкритично. Умният човек винаги се съмнява, достойният – държи на собственото си мнение и не го продава, отговорният – не обръща гръб на трудностите.

За всички, които ще вземат отговорното решение да дадат своя глас в неделя, ето и адресите на избирателните секции по градове:

Никозия (Посолство 1) – 320560260

Енгоми 2406, ул. “Константину Палеологу” 13, в сградата на посолството

Никозия (Посолство 2) – 320560261

1076, ул. “Епаминонда” 7 , в сградата на БНУ “Никола Вапцаров”

Дали – 320560262 

Ул. “Фоти Пита” 37

Ларнака – 320560263 

Ул. “Марку Драку” 30А

Лимасол – 320560264

Ул. “Кириаку Иконому: 21

Паралимни – 320560265

ул. “Адаматиу Кораи” 5, в сградата на Техническото училище

Пафос – 320560266

Ул. “Персефонис” 2 , в сградата на Българското училище

Полис Хрисохус – 320560267

Ул. “Агиас Кириакис” 3, в сградата на българското училище

Онези, които не са подали предварително онлайн заявление за участие в изборите, ще бъдат включенив в избирателните списъци на място. Задължително е да носите със себе си оргинал на лична карта или задграничен паспорт, които да не са с изтекъл срок на годност.