Курсове за възрастни: регистрацията е отворена

На 2 септември започна записването за курсове за обучение на възрастни в Образователните центрове към съответните общини, съобщават от Министерството на образованието.

Можете да се регистрирате до 30 септември. Занятията ще започнат през втората половина на октомври.

Курсовете за обучение на възрастни са най-голямата програма за обучение в страната. Те са предназначени за всички жители на Кипър на възраст над 15 години. Уроците обикновено се провеждат на гръцки език. Курсът се състои от 25 урока годишно, веднъж седмично по 90 минути. Срещите обикновено се провеждат вечер в сградата на училището (учениците се информират за точния час и място преди началото на часовете).

Около 25 000 души посещават курсове годишно.

Можете да се запишете за курсове, като използвате тази връзка. За да започнат занятията по даден предмет, групата трябва да е от поне девет (в селата) или 11 (в градовете) човека.

Таксата за обучение за всеки пълен курс е 55 евро. В селата с население под 500 души има намалена цена от 27,5 евро. За ученици, родени преди 31 октомври 1959 г., таксата за курса е 13,75 евро.

Образователните курсове за възрастни работят от 1960 г. Първоначално те бяха насочени само към селските жители. През 1974 г. програмата започва да се разширява в градовете.

Ако искате да подобрите своето хоби, да научите нов език или придобиете нови умения, направете го.

Пълният списък на тазгодишните курсове е ТУК