Внимание: Крадци на плажа Финикудес в Ларнака

На плажа Финикудес в Ларнака има рязко увеличение на броя на кражбите от летовници. Изчезват чанти, телефони и портфейли.

Според служителите на реда, крадците се възползват от факта, че много плувци оставят вещите си без надзор, докато плуват. През последните седмици полицията многократно призова гражданите да бъдат особено бдителни, когато посещават плажовете. Основните препоръки са да не носите със себе си големи суми пари, да носите на плажа само вещи от първа необходимост и да не оставяте лични вещи без надзор.

За борба с този проблем бяха засилени няколко превантивни мерки, включително увеличаване на броя на униформени и цивилни полицаи, патрулиращи в района.

Да припомним, че миналия месец 44-годишен мъж беше арестуван в Ларнака за кражба от посетители на плажа. Първоначално заподозреният е задържан за опит за кражба, а след това му е повдигнато обвинение за незаконно притежание на вещи – два мобилни телефона и чифт слънчеви очила. Не можа да обясни откъде ги е взел.

Най-много оплаквания идват през почивните дни, когато плажовете са претъпкани с туристи. Полицията обещава да засили патрулите и проверките през пиковите туристически месеци юли и август.

Преди няколко години на металните стойки на чадърите бяха прикрепени бели пластмасови кутии с ключ, в които плажуващите можеха да заключват портфейли, телефони, докато са в морето. Но за кратко. Може би общината отново трябва да се върне към тази практика, за да няма разочаровани и ограбени гости и туристи на града.