Равно здравно осигуряване за частните училища

Учениците от частните училища ще имат право на същите здравни права, от които се ползват учениците в държавните училища.

След приемането на решение от Министерството на здравеопазването, около 13 000 ученици от частните училища ще могат да получат право на безплатно обществено здравеопазване към септември тази година.

Депутатът от ДИСИ Никос Нурис публикува прессъобщение в четвъртък, в което хвали решението, наричайки го “ефективно” в процеса на рационализиране на решенията до влизане в сила на Националната здравна рамка (GESY).

“Като признание за повече трудности и несгоди, причинени от икономическата криза, фактът, че превенцията подобрява здравните показатели и общественото благосъстояние, както и това, че много родители най-вероятно не могат да осигурят правилните здравни грижи за децата си, удължаването на този процес на рационализиране и в частните училища, добива допълнително значение “се казва в прессъобщението.

Нурис посочи още, че училищното здравеопазване е било в критично положение от самото начало на създаването си, поради различните подходи към обществените и частните училища.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*