Фестивал на картофите в Ксилофагу

Септември ще има много забавни събития и местни фестивали, а общността на Ксилофагу е заета с подготовката за следващото издание на Международния фестивал на картофите. Празнувайки регионалната продукция и всичко, свързано с картофите, фестивалът ще събере фермери, производители, артисти и посетители на откритата зона на KYPEP Packing Facility – компания за опаковане на картофи – на 20 септември. Организаторите  обещават големи изненади, различни вкусове и много забавления.

Точно преди залез слънце вратите на фестивала ще се отворят с музика и танци, изпълващи улиците на квартала, кулминирайки с парад до мястото на фестивала. Музикалната програма на вечерта ще включва музика от Кипър, Егейско море и Мала Азия, танцови групи и традиционни инструменти. Акцент на събитието ще дадат певиците Гликерия и Мелина Кана, които ще бъдат придружени от Харис Макрис и Димитрис Месимерис.

Освен развлекателната програма, фестивалът, разбира се, ще включва изложба на продукти и редица щандове, които ще приготвят вкусни рецепти на базата на картофи. Главният готвач Ставрис Георгиу ще направи готварска демонстрация на живо, предлагайки свои собствени гурме картофени творения и деликатеси. И накрая, ще бъде създадена и селскостопанска изложба, която ще демонстрира детайли от индустрията за отглеждане на картофи и традиционните занаяти.

Място: Откритата зона на KYPEP Packaging Facility, Xylofagou.

Начало 19 часа

Вход 5 € и безплатно за деца под 12 години.