Войник се прибра у дома, ходейки от Кипър до Лондон

Офицерът, който извървя 2800 мили от Кипър до Лондон за благотворителност си е вече вкъщи и заяви – „Добре е да си у дома”.
Ед Лойд Оуен на 34г., е преминал през много препятствия като е бил преследван от скитащи кучета, високите температури, достигащи до 44C с цел набиране на  £ 25,000 за ранени войници.
Той е от разузнавателния втори батальон на мироопазващите сили на ООН.
През март, Ед тръгва от Никозия, като преминава през девет страни в продължение на пет месеца с благотворителна цел в помощ на ранените войници. Най – накрая днес той се прибра вкъщи.

“Един месец прекосявах Турция, където имаш приключение с бездомни кучета. Успях да ги отблъсна, но беше ужасяващо.
“В Италия младежи хвърлиха по мен бутилка с урина, мислейки, че това е много забавно, а аз вече бях изминал 24 мили и бях много уморен.  Прекосявах Италия в едни от най-горещите дни с температури от около  44 градуса с 80 процента влажност. Това беше най-трудната част от цялото пътуване”.

Ед Лойд Оуен ходи по шест часа на ден в продължение на 121 дни, средно с около 25 мили само с една чанта, в която има дрехи за смяна и два бастуна. Маршрутът му премина през Кипър, Турция, Гърция, Македония, Албания, Италия, Швейцария и Франция. Пътуването на Оуен бе подкрепено от американския финансист Джеф Урбина и неговия  партньор във William Blair investment bank .
Ед сподели, че без подкрепата на Джеф е трябвало да спре още в Албания. Той има високо мнение за британската армия, въпреки че е американски гражданин.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*