Предстоящо: 19-ти Средновековен фестивал в Агия Напа

Специално събитие на тазгодишния 19-ти средновековен фестивал в Агия Напа, който отваря вратите си в събота, 12 октомври на площад „Йоргос Сеферис“ (Централен площад), е участието на известни гръцки изпълнители, които ще представят своята музика, съобразена с духа на фестивала.

Това са Василис Лека – Виолета Икарис (12/10), Лудовико от Аногея (13/10), Михалис Хаджимихаил – Андри Карантони – Димитра Хаджимихаил (17/10), Христос Тивайо (18/10) и Фотини Велесиоту – София Папазоглу – Баби Църто (19/10).

Откриването на най-дългия и уникален средновековен фестивал в Кипър и Европа ще се състои на Портата пред Средновековния манастир, на 12 октомври, събота, от 20.00 часа от заместник-министъра по европейските въпроси г-жа Марилена Рауна.

В продължение на осем дни местни и чуждестранни посетители ще пътуват до Средновековието и ще изживеят приказни вечери с рицари, акробати, принцеси, вещици, феи, приказни герои.

Освен великите гръцки артисти, посетителите ще имат възможност да се насладят на четирите парада, които ще се проведат на 12, 13, 18 и 19 октомври и в които ще участват около двадесет средновековни групи от Кипър и чужбина.

Танцови състави от Италия, Полша, Холандия и Кипър ще представят своите програми.

Художници ще представят своите творби в галерия „Диахроники“ на тема „Кипър от 1570-2024 г.“

Ще има изложба на средновековни оръжия, керамика и ковачество.

Входът за всички събития на фестивала е безплатен за публиката.

Вижте програмата на фестивала ТУК