SPAR ще открие първия си супермаркет в Ларнака

Холандската верига супермаркети SPAR обяви откриването на първия си магазин в Кипър. Първият SPAR Кипър ще се появи в Ларнака до края на август, а в близко бъдеще компанията планира да открие повече от 20 магазина в целия остров.

Първият SPAR ще заема площ от 1300 кв.м с паркинг с пълната гама от продукти, но ще се фокусират върху нови продукти – плодове, зеленчуци, месо, риба и морски дарове, специалитети, сладки, хлебни изделия и кафе и ще се намира на ул.Грива Дигени.

Продуктите на SPAR ще бъдат на разположение заедно с други търговски марки и компанията ще работи с местни производители, за да запази философията си за магазин „глобален, но местен“.

SPAR се открива за първи път през 1932 г. и от тогава се превръща в най-голямата верига от супермаркети на международния пазар. Тя работи повече от 85 години и се състои от над 12 500 магазина по целия свят, в които работят над 350 000 служители. Сега SPAR може да се намери в 48 страни на четири континента. Супермаркетите обслужват повече от 13 милиона клиенти на ден.

Името на мрежата се формира от първите букви на мотото “Door Eendrachting Samenwerken Profiteren Allen Regelmating”, което означава “Ние всички се възползваме от сътрудничеството”. Самата дума spar на холандски означава “смърч”, това дърво е изобразено върху фирменото лого.

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.