SOS за загиналата Петруна Милчова Николова в Пафос

Иван и Илия Добреви

На 22 февруари в картофена нива в Героскипу/Пафос бе открито тялото на 46 годишната Петруна Милчова с множество наранявания и разкъсвания. Вижда я случаен минувач, който веднага повиква линейка. По път за болницата, жената издъхва от кръвозагуба.

До вчера полицията работи по версията за нанесени травми от селскостопанска машина. Тази сутрин за първи път се появиха съобщения, че има съмнения множеството разкъсни рани да са причинени от куче.

Разговаряхме с партньора й Иван Добрев Илиев преди час. Потърси ни с надеждата, че като медия може да огласим молбата му за помощ сред сънародниците ни в Кипър. Той потвърди, че в селскостопанския имот до тяхната каравана имало ротвайлер, за който се предполага, че е нападнал жената. Не знае дали полицията е проверила версията с кучето, което от вчера не е виждал в имота. Смята, че вероятността да е нападната от кучето е голяма, виждайки дълбоките разкъсни рани по тялото на жената и липсата на плът.

„Пристигнахме от България в Пафос на 15 февруари и само след седмица нея вече я няма. В Кипър идваме за трети път, работихме сезонно и се прибирахме зимата в България.

Настанихме се като за начало в каравана в селскостопански район в Героскипу, където има множество ферми и земеделски земи и веднага започнахме да търсим работа. Сутринта тръгнах на работа, а тя ми каза, че ще отиде до близките хотели да потърси работа. Минала е през нивите, за да съкрати пътя. След няколко часа ми се обадиха от полицията, че е починала.

Днес от България пристига и брат й. Започнахме подготовка да закараме останките й в България, в Лом, за да я погребем до майка й. Петруна няма други близки в Кипър. Има дъщеря в Германия и син в България. Току що пристигнахме и нямаме никакви пари, а за репатрирането и погребението са необходими повече от 2000 евро.

Молим всеки, който чете тези редове, да помогне според възможностите си. Вчера от Никозия дойде младо семейство с малко дете и ни донесоха в плик 1000 евро, за което горещо им благодарим. За съжаление, не са достатъчно и ще бъдем благодарни за вашата помощ и съпричастност.”

Приятели, всеки, който иска да помогне със средства за репатриране тленните останки на Петруна Милчова, може да позвъни на Илия Добрев на тел. +357 96 679 657.

 

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.