Olympic Insurance ще прекрати дейността си

Как се унищожава една компания!?! До момента само четяхме и слушахме в новините, без да си даваме сметка за патилата на клиентите и за стреса и отговорностите на ръководствата и служителите на тези компании.

Сега обаче тази новина касае хиляди български, кипърски и други, клиенти на ЗК Олимпик.

„Бомбата“ гръмна в първата половина на май.  Компанията получи решение на Надзорната Комисия към Министерство на Финансите на Република Кипър – Сектор застрахователна дейност, с което дружеството беше официално информирано за отнемане на лиценза, което продължи да работи със Специален лиценз до 23 юли т.г.

На 23 юли 2018 излезе ново решение на Надзорната комисия, че продължават действието на Специалния лиценз, в условията на който компанията оперира от 10 май 2018г. и ще продължи до назначаването на ликвидатор.

В рамките на този период, всички действащи полици продължават да бъдат валидни и с гарантирано покритие, с изключение на договорите за автомобили, които са с FUII покритие. Докога обаче, ще реши Съдът на Република Кипър, който може да разпореди процедура по ликвидация и обезщетяване на клиентите. Със сигурност няма да е до началото на септември, а всички клиенти на компанията ще бъдат уведомени. Ако вашата застраховка е в тази фирма, редно е да се свържете с агента си за повече информация, който ще ви насочи към друга застрахователна компания.

От 10 май 2018 ЗК „Олимпик“ няма правомощия да се разпорежда с активите на  компанията. Всички плащания от страна на компанията се извършват единствено след получаване на одобрение и потвърждение от страна на назначения в дружеството специален администратор.

Централния офис на компанията в Никозия получи десетки запитвания от разтревожени клиенти, с единствения въпрос – дали в момента имат действащи застраховки. Всички редовно платени договори в момента са действащи. Ако съдът разпореди прекратяване на всички договори, ще се определи процедура и срок за възстановяване сумите на клиентите.

Компанията изказва своята благодарност към дългогодишните си клиенти и съжалява за причинените им неудобства.

 

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.