Хаос на летище Ларнака

Как реагира Министерството на транспорта

Министерството на транспорта търси решения за безкрайните опашки, наблюдавани на летището в Ларнака, решения, които трябва да бъдат приложени през следващите три години, докато летището бъде разширено.

Говорейки в предаването Alpha Kalimera, министърът на транспорта Алексис Вафеадис обяснява, че е поредната рекордна година по отношение на пътническия трафик, така и начина, по който работят туристическите агенти и пътниците, като има предвид, че на летището могат да пристигнат 4-5 автобуса едновременно. Добавя, че са в контакт с Ермес, обсъждайки мерки, които ще подобрят ситуацията.

Той се спря и на разширяването на летището, като коментира, че летището е малко и затова са предприети действия за втората фаза на инфраструктурата и още три години ще имаме тези проблеми.

На въпрос дали става дума за персонал и какви решения се предлагат, той посочи, че кадровият състав на охраната и паспортния контрол са важни и допълни, че се проучва режимът на работа на охраната, полицията, как се контролират опашките от пътници.

Г-н Вафеадис заявява, че ще има подобрение в пристигащите, тъй като, както той обяснява, нови разпоредби ще бъдат приложени до края на месеца, напълно разделяйки европейските граждани от неевропейците, така че европейците да минават много по-бързо.

А дотогава, пътуващите трябва да се въоръжат с търпение.