В събота, 5/10/24, ви каним на Третия традиционен събор на ТА „Българи“ в Ларнака

15 години ТА „Българи“

На 5 oктомври 2024 в Ларнака, Кипър ще се проведе за трети път традиционния български фолклорен събор „ТА ”Българи”- Кипър и приятели”.

В събитието ще вземат участие български танцови формации от Кипър, България и Европа.

Тази година съборът се провежда под егидата на вицепрезидента на Р България г-жа Илияна Йотова. На крайбрежната сцена ще танцуват и пеят български фолклорни групи от Европа и България, както и местните български танцови състави и изпълнители, като броят на участниците е над сто.

Гост-изпълнители от България ще са Бисера и Лидия – едни от  най-популярните напоследък млади фолклорни дуети, Светлин Миланов –  народен певец, печелил много награди на престижни фолклорни конкурси у нас, Иван Йосифов, композитор и музикант и мн.други

В събора ще се включат и много фолклорни състави от Виена, Атина, Инсбрук, Мюнхен и София.

Програмата ще започне в 18:00 часа с дефиле и танци по крайбрежната улица „Финикудес“. Официалната част на събора е от 19:00 часа и ще продължи до полунощ, а в програмата е включено и „Най-дългото българско хоро в Кипър“.

„Обещаваме, че на 5 октомври 2024г., Кипър ще бъде България! За всеки ще има по нещо, като няма да липсва и българска скара и студена бира, заяви за БГ Фактор Тодор Здравков, основател и ръководител на ТА „Българи“. Ще се радваме в този специален ден да сме заедно!“

Очакваме ви!