CYTA – Над 170 млн. евро са загубени от 11 инвестиции на пенсионни фондове

Единадесет инвестиции към пенсионния фонд на CYTA за 2009-2013г. на служителите са със загуба 170 млн. евро каза главния одитор Одисеас Михаелидес в своя доклад за 2015г.

След заседание на парламентарната комисията, председател Захария Кулиас каза, че това представлява случай на „плячкосване“ и всички документи са изпратени до правните служби. „Надявам се, че правната служба ще разгледат подробно случая. CYTA е организация, която принадлежи на кипърския народ и тя трябва да остане собственост на държавата“, каза той.

Депутатът от ДИСИ Анита Деметриу каза, че 29,5 млн. са били инвестирани в проект, който  е изоставен и въпросът е какво всъщност се е случило с тази инвестиция в Дромолакша.

Депутатът от ДИКО Йоргос  Прокопиу заяви, че има доказателства, че министерството на телекомуникациите на Ливан дължи на CYTA повече от 11 млн. евро за инсталирането на подводно кабелна система. Павлос Милонас от гражданския алианс, коментира, че на практиката с политическите назначения в бордовете на такива организации трябва да се сложи край. „Корупция, подкупи и скандали изобилстват в одиторския доклад като това е в резултат на партийни назначения“, заяви той.

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.