5 юни – Първи Български Фолклорен Фестивал

На 5 юни 2016-та в Молос парк в Лимасол от 17:00ч. ще бъде дадено началото на Първия Български Фолклорен Фестивал, организиран от ФФ „Соватчии” с хореограф Теодоси Теодосиев.

ФФ „СОВАТЧИИ” Лимасол е създадена през 2015г. от Теодоси Теодосиев, Росен Георгиев и Светла Димова. И тримата обичат българската народна музика, танци и фолклор и обединяват умения, знания и ентусиазъм, като създават групата за народни танци в града.

С времето в Ансамбъла влизат нови попълнения и днес танцовата формация наброява девет танцьора и петчленен оркестър със същото име.

„Идеята ни е да направим един чисто български празник, на който да поканим представители на Община Лимасол, синдикатите, кипърци и гости на града и всички българи в Кипър, които имат желание да потропнат българско хоро. Искаме да покажем българската култура, традиции, обичаи, танци, ритми и песни. Това е първият ни опит, но съм сигурен, че ще се получи добре и би могло да стане традиция всяка година да се събираме”, заяви за BG Фактор Cy, хореографът Т.Теодосиев.

Организаторите решиха още в първата си официална проява да включат и 30 изпълнители от ТА Българи, Българското училище „Н.Й.Вапцаров”, училище „Народни Будители” Паралимни, училище “Д-р П.Берон” Ларнака и вокална група “Родна стряха” от Ларнака.

На сцената ще застанат и две познати имена в Кипър, певците Мими Николова и Добрин Добрев, които ще изпълнят песни от репертоарите си.

Ще има щандове с български сувенири, книги и ръчно изработени предмети. И вероятно добре сте разбрали, напитки и скара няма да има!

Ще бъде един истински български празник, на който всички сме поканени.

Пожелаваме успех на организаторите!

Заповядайте и вие!

 

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.