11-ти Фестивал на средиземноморските народи

За поредна година във фестивала ще участва и ТА Българи

Всичко е готово за едно от най-големите събития на есента в Ларнака.

За единадесети път Ларнака ще бъде домакин на традиционния фестивал на средиземноморските народи, който ще бъде открит на 9-ти септември и ще продължи до 12-ти.

Събитието се организира от Организацията за културно наследство в Никозия с председател Реа Йоаниду в сътрудничество с Община Ларнака.

И тази година във фестивала ще участват фолклорни групи от Египет, Израел, Хърватия, България, Украйна, Грузия, Армения и Кипър с над 800 танцьори и изпълнители. С право фестивалът се определя като най-големия културен форум в града на Зинон.

България ще бъде представена от ТА „Българи” – групите от Ларнака и Никозия, ФФ “Соватчии” и  певицата Мими Николова.

В събота, 10 септември в 19:30 е откриването на изложбата „средиземноморски носия” в Културен център Онасис, от председателя отдел „Култура” към Община Ларнака г-н Панайотис Китипо.

Парада на изпълнителите ще се проведе на площадите Св.Лазар и Ерму в събота от 10:30ч., където стотици танцьори ще дефилират в народни носии и ще изпълняват своите танци.

Откриването на фестивала ще бъде на 9-ти септември в Гери, където на площада ще бъде представено грандиозно шоу. Тази година 600 танцьори ще направят опит да влязат в рекордите на Гинес с кипърски танц.

Събитието се повежда с подкрепата на Министерството на културата, Община Ларнака и Гери, КОТ, ОПАП, Макдоналдс и Оушън Баскет.

Повече информация относно фестивала и участващите групи на: www.reamadellaioannidou.com

Всички сме поканени! Елате, заедно да подкрепим и аплодираме нашите участници от ТА „Българи” и ФФ “Соватчии” – Лимасол!

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.