7 април – Международен ден на здравето и празник на здравния работник

 

Честит празник на всички български медицински работници в Кипър!

На 7 април се отбелязва Световният ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Международният ден на здравето се чества и като Ден на здравния работник в България от 6 февруари 1964-а.

praznikСветовният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички – от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората и тяхното благоденствие.

През 2016 година темата на Световния ден е свързана с превенцията и лечението на диабета
Усилията са насочени към повишаване на информираността на хората за ръста на разпространение на диабета и неговите тежки последици за здравето; предприемане на действия за справяне със заболяването, включващи превенция, диагностика, лечение и грижи за хората с диабет.

Отправяме поздравления и благодарност към всички български и кипърски здравни служители, които са се посветили на опазването здравето и живота ни!

Честит празник!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*