Ще бъде разгледана молбата за финансова помощ на сирак от Helios

Президентът Никос Анастасиадис даде инструкции на правителствената комисия по хуманитарните въпроси да придвижи и разгледа незабавно искането за финансова помощ на момчето, загубило цялото си семейство – родителите си и двете си сестри- в самолетната катастрофа от 2005 на Helios.

Ръководителят на комисията Теодосис Циолас каза, че след като президента Анастасиадис е получил писмо от сирака Андреас Еврипиду, са получени инструкции да се потърсят начини за повторна финансова помощ. „Правителството ще се отнесе към този въпрос и проблем с максимална чувствителност и разбиране“, каза Циолас.

Андреас Еврипиду е получил финансова помощ след загубата на семейството си в катастрофата на самолета Helios Airways 522 на 14-ти август, 2005 г., убивайки всички 121 души на борда. Но е загубил всичките си средства след „постригването“ на депозитите над 100,000 евро като част от спасителния пакет през март 2013г.

Теодосис Циолас съобщи, че комисията, в сътрудничество с правните държавни служби ще потърсят законен начин да се отпусне финансова помощ по хуманитарни причини на 11-те сираци от катастрофата.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*