Шефът на Cobalt Air говори за “нова ера” в Кипър

Главният изпълнителен директор на вероятния кипърски авиопревозвач Cobalt Air каза, че острова скоро ще има авиокомпания от “ново поколение”, тъй като се чака само одобрението на искането за лиценз от Кипърска гражданска авиация (CCA).

В думи, приписвани на главния изпълнителен директор на Cobalt Air Питър Кели в Air Travel World (ATW), австралиецът говори с висока надежда за, както той я нарича “първия по рода си модерен пътнически самоленет флот”, който да бъде базиран в Кипър, след като бъде издаден сертификат за летателна годност .

“Ние сме създаваме нов тип авиокомпания, която ще бъде базирана в Кипър и ще работи в региона и в цяла Европа. Вярваме, Кипър предоставя отлична среда, в която да се разработи нова авиокомпания за общоевропейския пазар. Ние не се стремим да реконструираме Cyprus Airways,” каза Кели в неотдавнашно изявление.

“Това със сигурност е положително развитие, че дружество е подало заявление за лиценз. Кандидатурата ще бъде разгледана от съответната компетентна служба на гражданското въздухоплаване в съответствие с действащата нормативна уредба. Да се ​​надяваме, че ще успеем, тъй като това дружество ще оперира от Кипър и по този начин ще се подобри свързаността на острова “, добави той.

Според докладите, Cobalt Air планира да представя Кипър чрез флота си, като маркира някои от въздухоплавателните си средства с имена като “Посете Кипър”, а също така и да работи в тясно сътрудничество с властите на острова, включително Министерството на комуникациите и благоустройството.

В действителност министърът на комуникациите Мариос Деметриу каза, че приветства “интереса от страна на дружеството за установяване на представителство в Кипър.

Само един кипърски гражданин е в борда на новата компания, която има за цел да пусне в експлоатация флотилия от седем до десет самолета от началото на следващата година.

От компанията по-рано казаха, че не се интересуват от придобиването на някои от активите на несъществуващата вече Cyprus Airways, нито се интересуват от възкресяване на името на авиокомпанията или нейния герб.

Според публикации във “Филелефтерос” в понеделник, очакванията са самолетите да започнат да летят до края на годината и вече имало планове за полети до десет различни европейски дестинации.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*