Чудото на Благодатния огън

И тази година, независимо от пандемията заради COVID19, Благодатния огън ще дойде в Кипър!

Има едно чудо, което обединява не само Католицизъм и Православие, подлежащите му Арменска църква и Коптска църква, но и Юдаизма. Едно чудо, което се случва на всеки Великден, на едно и също място, в един и същи час, по една и съща причина – това е слизането на Благодатният огън в църквата “Възкресение Христово” на самия Божи Гроб в Йерусалим.

Звънихте и питахте дали тази година в Кипър ще бъде донесен Благодатния огън от Ерусалим

Да! И тази година, независимо от пандемията заради COVID19, Благодатния огън ще дойде в Кипър!

Има създадена организация и в полунощ на Велика събота във всеки християнски храм на републиката ще засвети Божествената Светлина.

Организиран е частен полет до летището в Тел Авив. Представител на посолството на Република Кипър в Израел ще предаде на екипажа Благодатния огън и самолетът ще излети веднага обратно към Кипър, летище Ларнака.

На летището ще се поведе церемония по предаването му на митрополита на Востра, а доброволци ще поемат транспорта до различни части на острова.

От полицията категорично заявиха, че и в тази свята нощ забраната за движение след 21:00 часа е валидна.

*

Чудесата са именно такива, защото нямат обяснение на разума. Те се случват, за да докажат, че невъзможното съществува, че силата на вярата е сила на Творението. Че от света на невидимото понякога слизат при нас знаци, които да удостоверят съществуването му. Да успокоят хората, че са на правилния път, но само тези, които имат вяра и сърце да видят чудесата.

По Коледа и Великден, християните знаем, стават чудеса. Едните вярват повече в чудото на непорочното зачатие на Дева Мария и в Рождението на Сина Божи влагат надеждата за Спасение. Други вярваме повече в чудото на Възкресението. Влагаме молитвите си в опрощение на греховете чрез Неговата саможертва и безмерна любов към нас.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*