Чрез Фейсбук, в Кипър разкриха и арестуваха майката на девет годишно дете, многократно изнасилвано

През социалните мрежи е открита и арестувана майката на деветгодишно момиченце във връзка с предполагаемо сексуално малтретиране от сегашния й и предишни партньори, съобщава адвокат Анастасия Пападопулу.

В интервю за държавното радио на Кипър, адвокат Пападопулу, която е специален съветник в държавната комисия срещу сексуалната злоупотреба с деца заяви, че макар и да се популяризират чрез медиите различни случаи и доклади на комисията, важно е да се насърчат жертвите на сексуално малтретиране да разкриват своите истории. За да могат да бъдат открити техните насилници и да отговарят пред закона.

Самоличността на 32-годишната жена, която бе арестувана в началото на седмицата, заедно с 34-годишния й партньор във връзка с предполагаемо сексуално малтретиране на девет годишната й дъщеря, стана ясно преди два дни от Facebook.

насилие над детеОтносно защитата на децата, които са жертви на сексуално насилие, г-жа Пападопулу каза, че Кипър е подобрил своите практики през последните две години и ще се подобри още повече, след като до няколко месеца започне работа службата „Дом на детето” (House of the Child). Целта е да се осигури на децата, жертви на сексуално насилие максимална помощ и закрила, без да се налага да бъдат прехвърляни от служба в служба – полиция, болница, правни услуги и т.н. – и от повтарящи се събития отново и отново.

Сградата, която ще приюти това специализирано звено в момента се реновира, а екипът в момента се обучава за справяне с такива случаи.

Веднага след като постъпи такъв сигнал, жертвата ще бъде взета в „Дома на детето”, където ще има полицейски служители, психолози, социални работници и лекари, готови да предоставят необходимата подкрепа, каза тя.

32 годишната и нейния 34 годишен партньор бяха задържани за осем дни след доклад на служител от социалните служби, че майката няколко години си е затваряла очите, докато текущия й и предишните й партньори са насилвали момичето. В доклада се твърди, че първите посегателства над детето са започнали за първи път през 2012-та, когато детето е било на пет годинки.

Случаят се разследва от полицията.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*