Членове на кипърския Технически комитет – „Да гледаме към бъдещето” 

“Без да се подценява миналото, ние трябва да погледнем към бъдещето, което нашите деца заслужават”

„Техническия комитет играе важна роля в усилията за икономически и технически напредък  на този остров, който е преминал през много страдания в продължение на години”, каза Андреас Пиришис, координатор на  Техническия комитет от страна на кипърските гърци.
Кипърските гърци и кипърските турци, членове на Техническия комитет се срещнаха във вторник в Центъра за визуални изкуства и изследвания (CVAR) в Никозия.
„Отрицателните изказвания, които се чуват от много дълго време са създали нездравословен политически климат за народа на Кипър. Наш дълг е това да не продължава повече. Трябва да изградим дух на доверие между нас и насърчаване развитието на културата, мира и разбирателството в по-младото поколение”, подчерта  Андреас Пиришис в обръщението си.
Той отбеляза също, че виждайки как кипърските гърци и кипърските турци от комитета работят заедно, всеки един в своята собствена сфера на действие, това укрепва убеждението му, че обединението на острова и на хора е възможно.
“Без да се подценява миналото, ние трябва да погледнем към бъдещето, което нашите деца заслужават. На новото поколение и тези, които ще последват, трябва да им се даде възможност за по-добро бъдеще, от това, което в момента им се предлага, “отбеляза той.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*